Megkezdődtek a tömeges leépítések a Twitternél

Elon Musk pénteken tömeges elbocsátásokba kezd a Twitternél, jelentősen csökkentve a közösségi médiaplatform alkalmazottainak létszámát – közölte a vállalat csütörtökön a munkatársaknak küldött e-mailben.

„Annak érdekében, hogy a Twittert egy egészséges pályára állítsuk, pénteken a globális létszámcsökkentés nehéz folyamatán fogunk keresztülmenni” – olvasható az e-mailben. A közlemény szerint a mai nap során minden alkalmazott kap egy e-mailt: azok, akik megtartják munkahelyüket, a munkahelyi fiókjukra kapják a küldeményt, az elbocsátásról pedig a személyes fiókjukon értesítik a dolgozók.

A dolgozókat emlékeztették, hogy ne hozzanak nyilvánosságra bizalmas vállalati információkat a közösségi médiában, és ne beszéljenek a sajtóval sem.Iparági értesülések szerint a Twitter új tulajdonosa, Musk, a dolgozók nagyjából felét rúghatja ki, ami rengeteg embert érinthet, hiszen a vállalatnak tavaly év végén több mint hétezer alkalmazottja volt. Musk egyébként a hosszú hónapokig húzód, 44 milliárdos üzlet lezárása előtt azt mondta befektetőknek, hogy a dolgozók 75 százalékétól, több mint 6000 embertől meg kell válni. Később azonban az alkalmazottakkal kommunikálva jelezte, ez a szám túl magas lenne.

Az átadás után Musk a teljes cégvezetést elbocsátotta, miután az amerikai milliárdos a Twitter teljes igazgatását egy személyben látja.

Forrás:(Guardian)

Részvény: