Megjelent a közlönyben az egészségügyet érintő újabb centralizáció

A közfinanszírozott egészségügyi ellátóknak jövő év márciusától lehetőség szerint a Nemzeti Orvoslaboratóriumi Diagnosztikai NKft. szolgáltatásait kell igénybe venni – derül ki a friss közlönyből.

ANemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által finanszírozott egészségügyi ellátóknak 2023. március 1-től a nemzeti orvoslaboratóriumi diagnosztikai laborhálózatot kell igénybe venniük – derül ki a csütörtök éjjel megjelent Magyar Közlönyből.

A kormányhatározat szerint elrendelik a nemzeti orvoslaboratóriumi diagnosztikai laborhálózat (nemzeti laborhálózat) kialakítását.

A Takács Péter által benyújtott egészségügyi reformcsomag centralizációs lépése szerint a közfinanszírozott, állami fenntartású fekvőbeteg-szakellátó egészségügyi intézményekben jön létre az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálása mellett a Nemzeti Orvoslaboratóriumi Diagnosztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (NOLD NKft.) néven. A NOLD önálló országos intézmény lesz, és az egyetemi laborok mellett dolgozik majd.

A tb-finanszírozott intézményekben a „lehetőség szerint” a NOLD NKft.-nek kell végeznie a labordiagnosztikai feladatokat – olvasható a Magyar Közlönyben. Működésükről 2024 végéig kell jelentést készítenie a kormány számára.

Forrás:https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/nemzeti-labor-centralizacio-egeszsegugy.763839.html

Részvény: