Megerősítette a Szegedi Tudományegyetem, hogy náluk lett egyetemi tanár Karikó Katalin

A Nobel-díjas tudós tanári kinevezését az egyetem közleménye szerint az SZTE Szenátusa kezdeményezte.

Megerősítette a Szegedi Tudományegyetem, hogy náluk lett egyetemi tanár Karikó Katalin – áll az SZTE közleményében.

Karikó ugyan már 2021 óta volt kutatóprofesszora az intézménynek, ám eddig nem rendelkezett egyetemi tanári kinevezéssel.

Magyarország Köztársasági Elnöke a Magyar Közlönyben 2024. május 31-én megjelent határozatával, az SZTE Szenátusának egyhangú kezdeményezésére, az SZTE Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ kutatóprofesszorát, Karikó Katalint – a Kulturális és Innovációs Miniszter felterjesztésére – egyetemi tanárrá nevezte ki. Ez alapján Karikó Katalin az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar professzoraként folytatja munkáját – írja az egyetem.

Karikó Katalin kinevezéséről már korábban írtunk, amikor az megjelent a Magyar Közlönyben, ám a dokumentumból akkor még nem derült ki, hogy ez az SZTE-re szól, így csak valószínűsíteni tudtuk, hogy a Nobel-díjas tudós abban az intézményben lesz egyetemi tanár, ahol már korábban is kutatóprofesszorként működött és ahova amúgy is ezer szál köti, többek között a Nobel-díjával járó anyagi juttatást is az SZTE-nek ajánlotta fel.

Forrás:https://hvg.hu/elet/20240601_kariko-egyetemi-tanar-kinevezes-szte-megerosites

Részvény: