Medvegyev szerint amíg Zelenszkij az elnök, nem tárgyalnak Ukrajnával

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese pénteken – a RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint – arról beszélt, hogy „lehetetlenek” a tárgyalások Ukrajnával, amíg Volodimir Zelenszkij van hatalmon.

„Minden mindig tárgyalásokkal végződik, és ez elkerülhetetlen, de amíg ez az ember van hatalmon, addig Oroszország hozzáállása nem fog változni a tárgyalásokhoz”.

Amíg van egy ilyen hatalom, addig lesz, mondjuk, három év fegyverszünet, két év konfliktus, és minden megismétlődik

– mondta Medvegyev, aki szerint a konfliktus nagyon sokáig, akát évtizedekig eltarthat.

Ukrajna hasonló feltételeke szabott korábban, vagyis addig ők sem hajlandók az oroszokkal tárgyalni, amígy Vlagyimir Putyin hatalmon van,

Ukrajna korábban kidolgozott egy tízpontos béketervet. Ezzel kapcsolatban Zelenszkij azt mondta, hogy „a háború akkor ér véget, ha minden ukrán biztonságban lesz, és nem hullanak bombák”. Nagyon fontosnak nevezte az Ukrajnából fogolyként vagy más címen elszállított felnőttek és gyerekek visszatérését. Közölte, hogy 19 393 olyan gyereket azonosítottak eddig, akinek tudják a nevét és azt, hogy mikor vitték el Oroszországba. De valószínűleg sokkal több a valódi számuk, mert az oroszok elfoglalta területeken kétszázezer gyermek élt a háború előtt – tette hozzá.

Ukrajna feltételei ezek lennének:

Nukleáris biztonság.
Élelmezésbiztonság.
Energiabiztonság.
Fogolycsere.
Ukrajna területi integritásának helyreállítása.
Az orosz csapatok kivonása.
Háborús bűnösök felkutatása és jóvátétel.
A környezetrombolás megállítása.
Az eszkaláció megelőzése.
A háború lezárása.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/05/26/orosz-ukran-haboru-elo-percrol-percre-majus-26/#medvegyev-szerint-amig-zelenszkij-az-elnok-nem-targyalnak-ukrajnaval

Részvény: