Már nem engedik ki Ukrajnából a kettős állampolgárokat, és a más országban letelepési engedéllyel rendelkezőket

Alaposan megszigorította az ukrán állampolgárok mozgásszabadságát Ukrajna – írja a Meduza. Az Állami Határszolgálat június 4-én bejelentette, a más országokban letelepedési engedéllyel rendelkező, ám a 18–60 éves korcsoportba tartozó ukrán férfiak nem hagyhatják el az országot. A hatóságok emellett visszavonták a külföldön élő kettős állampolgárságú személyek utazási engedélyeit is.

Erre válaszult az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége kedden tett közzé a honlapján egy üzenetet az ukrán állampolgársággal is rendelkező amerikai állampolgárok számára, miszerint június 1-je óta a 18 és 60 év közötti, ukrán–amerikai kettős állampolgárságú férfiak, köztük az USA-ban élők sem hagyhatják el Ukrajnát. Ezért a nagykövetség azt javasolja, hogy az érintett amerikaiak ne utazzanak Ukrajnába. Azt írták, rendkívül nagy a kockázata, hogy akkor sem hagyhatják el az országot, ha van amerikai útlevelük.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/06/05/orosz-ukran-haboru-ukrajna-oroszorszag-elo-hirfolyam-junius-5-szerda/#mar-nem-engedik-ki-ukrajnabol-a-kettos-allampolgarokat-es-a-mas-orszagban-letelepesi-engedellyel-rendelkezoket

Részvény: