Már az ötödik oltás engedélyezéséről beszél a magyar szakértő

Ősszel megkaphatja az engedélyt a Moderna és a Pfizer omikron specifikus oltása is. Rusvai Miklós virológus szerint Magyarországon meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy aki az ötödik oltást fel akarja venni, az megtehesse – hisz az új variáns ellen már nem védenek jól a korábban kifejlesztett vakcinák.

Meg kell teremteni a lehetőségét a koronavírus elleni ötödik oltás beadásának – mondta az ATV Híradójának Rusvai Miklós virológus.

Akik ugyanis már négy oltást kaptak, ők most nem oltathatják magukat, a döntéshozóknak erről a jelenségről mindenképpen tudniuk kell – vélekedett a szakértő, aki, ahol csak teheti, szóvá is teszi mindezt.

„Feltétlenül meg kell teremteni a lehetőségét az ötödik oltás beadásának is, hogy azok az emberek, akik rizikócsoportba tartoznak és elég felelősségteljes magatartást tanúsítottak, tehát már négy oltást kaptak, ők most ősszel megkaphassák az ötödiket, nagyon fontos lenne ezt minél hamarabb elérni” – hangsúlyozta a szakértő.

Ez azért lenne fontos, mert az új variáns ellen már nem védenek jól a korábban kifejlesztett vakcinák.

Modernának és a Pfizernek is már engedélyeztetés alatt áll az omikron specifikus vakcinája és remélhetőleg szeptemberben engedélyt is kapnak, hogy alkalmazni lehessen azokat.

Forrás:https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/otodik-oltas-koronavirus-vakcina-rusvai-miklos-virologus.758857.html #vakcina #koronavírus #covid-19 #moderna #pfizer #oltás #egészségügy

Részvény: