Már a finn ellenzéki pártok is támogatják, hogy kerítés épüljön a finn-orosz határra

Jövő áprilisban Finnországban lesznek választásuk, jelenlegi miniszterelnökük kerítést építene az illegális migráció ellen.

Egyre valószínűbb, hogy Finnország kerítést épít Oroszországgal közös határára, miután már az ellenzéki párok is támogatják Sanna Marin finn miniszterelnök erre vonatkozó javaslatát – írja az Euronews. Helsinki ezzel a lépéssel az Oroszországból feléjük özönlő illegális migrációt szeretné megállítani.

Finnország nagyjából 1300 kilométeren határos Oroszországgal, a kerítést azonban nem a teljes, hanem csupán a déli szakaszon tervezik felépíteni, ahol jelenleg a legnagyobb az átmenő forgalom.

„Be akarjuk biztosítani, hogy a határőreinknek elegendő támogatása legyen feladataik ellátásához. Emellett fel kell készülnünk minden zavaró helyzetre is”

– jelentette ki Sanna Marin finn miniszterelnök.

A kerítés – ha a jelenlegi tervek alapján fogják felépíteni – 260 kilométer hosszú lesz, az építkezés pedig három évig fog tartani, költsége több száz millió euróra rúg. A kerítésről szóló végső döntés azonban 2023-ra csúszhat, hiszen áprilisban parlamenti választások következnek Finnországban.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20221019_finnorszag_oroszorszag_kerites_migracio

Részvény: