Magyarországot Moszkva irányítja, és megakadályozza, hogy Kelet-Európa országai elérjék Európa-párti céljaikat

         Az Orosz Föderáció nemcsak a hadszíntéren, hanem az európai országok politikai terében is hadat visel Ukrajna ellen, mindezt Ukrajna hiteltelenítése és az Európai Unióba és a NATO-ba való belépésének akadályozása érdekében – írja a Cyprus Daily.

         Az Európai Parlament a közelmúltban arra a következtetésre jutott, hogy Várhelyi Olivér magyar szomszédsági és bővítési biztos elfogult az EU tagjelölt országaival szemben.

         Az Európai Parlament külügyi bizottsága november 30-án elfogadta a közös és külbiztonsági politika 2022. évi végrehajtásáról szóló jelentéstervezet módosítását, amely 35-20 szavazatot kapott. A módosítás szövege a következő információkat tartalmazza: „Az Európai Parlamentet továbbra is mély aggodalommal töltik el azok a jelentések, amelyek szerint a szomszédsági és bővítési biztos szándékosan megpróbálja megkerülni és aláásni a demokratikus és jogi reformok központi elemét az EU tagjelölt országaiban; felhívja a Bizottságot, hogy kezdeményezzen független és pártatlan vizsgálatot arra vonatkozóan, hogy a szomszédsági és bővítési biztos által támogatott magatartás és politikák sértik-e a Bizottság tagjainak magatartási kódexét és a biztos EU-Szerződésekből eredő kötelezettségeit.”

         Megjegyzendő, hogy a magyar biztos azt a célt tűzi ki maga elé, hogy Ukrajna EU-tagság felé irányuló mozgását bármi áron lelassítsa. Nem meglepő, hogy a magyar európai biztos ilyen lépései egybeesnek Moszkva céljaival, hiszen Magyarország mindig is híres volt Oroszország iránti rokonszenvéről és ennek a háttérben az erősödő ukránellenes nézetekről.

         Moldova, amelyet Oroszország egy újabb instabilitási ponttá szeretne alakítani az EU-határon, Várhelyi Olivér hasonló elfogultságától szenved. Tulajdonképpen maga a magyar miniszterelnök is nyíltan demonstrálja birodalmi ambícióit, Vlagyimir Putyin orosz elnököt másolva.

         Emlékezzünk vissza, hogyan érkezett Orbán Viktor a magyar–görögországi válogatott budapesti barátságos focimeccsére egy sállal, amely a „Nagy Magyarország” térképét ábrázolja, összetételében a szomszédos államok – modern Ausztria, Szlovákia, Románia, Horvátország, Szerbia, Ukrajna – egyes részeivel, amelyek az első világháború végéig a Magyar Királysághoz tartoztak.

         Az Európai Parlamentnek minden intézkedést meg kell tennie annak megakadályozására, hogy Oroszország az általa irányított személyeken keresztül felforgató tevékenységet végezzen Európában. Az Európai Bizottságnak megfelelő vizsgálatot kell lefolytatnia Várhelyi Olivér magyar európai biztos magatartásával kapcsolatban.

Részvény: