Magyarország és Ukrajna között leállt egy áramszállító vezeték

Még nem lehet tudni, hogy szándékosan rongálták meg, vagy csak meghibásodás történt.

Az ukrán energiaügyi minisztérium az előző éjszakai orosz bombázásról adott helyzetjelentést a Telegramon közölt bejegyzésben, amelyben kifejtette, hogy május 18-án találat érte az elektromos hálózatot a masszív ágyúzás közben, és az energetikai infrastruktúra több létesítménye sérült, ami után Ukrajna-szerte több mint 20 településre mértek csapást, köztük az elektromos hálózatok létesítményeire is, amelyek megrongálódtak.

Eközben pedig leállt egy Magyarországot és Ukrajnát összekötő vezeték is csütörtök éjjel.

Utóbb kiderült: Magyarország oldalán keletkeztek károk a vezetékben, és már folyamatban van a javítás. Hogy pontosan hol, vagy milyen jellegű kár történt, arra nem tértek ki, így azt sem tudni, hogy valamilyen meghibásodásról van szó, vagy szándékos károkozás történt-e.

Az ukrán jelentés szerint már folyamatban van a javítás.

Nem részletezték, hogy pontosan hol, és milyen mértékű kár érte az áramellátásért létesített vezetéket, tehát még nem világos, hogy meghibásodás vagy szándékos merénylet okozta-e a kárt – írja az Index.

Zelenszkij dühében a Barátság felrobbantásával akart ártani a magyaroknak
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban arról beszélt, hogy fel kellene robbantani a Barátság kőolajvezetéket – szerepel a The Washington Post által megszerzett titkos amerikai hírszerzési jelentésekben.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/ukrajna-elektromos-aram-vezetek-haboru.771475.html

Részvény: