Magyar Péter pénteken Budapesten egyeztet Manfred Weberrel a Néppárthoz való csatlakozásról

A Tisza Párt alelnöke szerint egyetlen ember van, aki ezt nem támogatja.

Múlt héten írtunk róla a Népszava információira hivatkozva, hogy az Európai Néppárt e hónap közepén dönthet a Tisza Párt csatlakozásáról – most már a pontos dátum is megvan.

Magyar Péter legújabb Facebook-posztjából kiderült, hogy pénteken Budapestre érkezik Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője, hogy a Tisza Párt hét megválasztott európai parlamenti képviselőjének csatlakozásáról egyeztessenek.

Magyar szerint a Tisza Párt belépését a Néppártba elsöprő többség támogatja. „Az egyetlen kivétel talán a Fidesz–KDNP képviselője, aki jelenleg a Néppártban ül. Hölvényi György jó fideszes propagandista módjára valótlanságokkal traktálja a néppárti kollégáit” – teszi hozzá a Tisza Párt alelnöke, megjegyezve, hogy gondolja, arról már elfelejtett beszámolni Webernek, hogy „ő és a fideszes politikustársai a kampányban háborúpártisággal és a sorkatonaság újbóli bevezetésének hazugságával támadták Manfred Webert”.

Magyar végül azt kérdezi Hölvényitől, hogy miért akar a „háborúpárti” Néppártban maradni, és miért nem elég bátor, hogy „Manfred Weber szemébe mondja a képtelen hazugságait”.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240612_magyar-peter-penteken-egyeztet-manfred-weberrel-a-nepparthoz-valo-csatlakozasrol

Részvény: