Magával is végzett a kaliforniai lövöldözés 72 éves gyanúsítottja

Vasárnap reggel önkezével vetett véget életének a dél-kaliforniai táncstúdióban történt lövöldözés gyanúsítottja. Az elkövető, 72 éves ázsiai férfit a hatóságok Huu Can Tranként azonosították. Az indíték továbbra sem ismert.

A lövöldözés Los Angeles környékén, helyi idő szerint szombat éjjel, a főleg ázsiaiak által lakott Monterey Park kisvárosban történt, ahol a merénylő egy holdújévi fesztivál után egy táncstúdióban lőtt le tíz embert, további tízet pedig megsebesített. Az áldozatok többsége 50 és 60 év közötti, mivel a táncstúdiókat jellemzően idősek látogatják.

Húsz perccel a lövöldözés után a férfi a szomszédos, szinten többségében ázsiaiak által lakott Alhambra városába ment egy helyi szórakozóhelyre, ahol két vendég el tudta tőle ragadni a fegyvert. Így a második helyszínen senki sem sérült meg, a férfi pedig elmenekült.

A hatóságok idáig két fegyvert azonosítottak: Alhambrában egy nagy tárral rendelkező félautomata pisztolyt, melynek tartása törvényekbe ütközhet Kalifornia államban, egy pisztolyt pedig az elkövető mellett találták abban a fehér kisbuszban, melyben végzett magával. A járművet vasárnap délután több órán át vizsgálta a rendőrség különleges alakulata és más rendfenntartó erők, mielőtt behatoltak volna.

Forrás:(The Guardian)

Részvény: