Lukasenka kifakadt: édes gyermekeként szerette Zelenszkijt, de kígyót melengetett a keblén

Alternatív valóság fehérorosz módra.

Egészen egyedi valóságot tárt hallgatói elé Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök egy takarmánykészítő üzem átadásán. A Nexta videója szerint, amit a 444.hu fordított le, a belarusz diktátor arról beszélt, hogy “mindenki látta, mennyi mindent tettem Ukrajnáért az elmúlt években, erre az első, aki szankciókat vezetett be ellenünk, az pont Kijev volt”.

De itt nem állt meg:

“Vologya Zelenszkij tette mindezt, akit mint édes gyermekemet, úgy szerettem, az oroszokat is hol erre, hol arra kértem a kedvéért. Az ukránok meg jöttek a szankciókkal. Miért? Azért, mert nem önállóak. Az amerikaiak a lengyeleken keresztül kiadták nekik a parancsot, ők pedig siettek végrehajtani azt.”

Lukasenka állítja: az ukránoknak nincs miért megsértődnie most a fehéroroszokra, “csak szövetségi kötelezettségeinket teljesítjük. Nem készülök arra, hogy odaküldjem a katonáinkat, legalábbis addig, amíg nem lépik át fegyverrel a határainkat. Tessék, gyertek, meg fogunk benneteket gyógyítani, a tenyerünkön fogunk hordozni, a testvéreink vagytok. De ha fegyverrel jöttök, magatokra vessetek!”

Forrás: https://hvg.hu/vilag/20221106_lukasenka_sopankodik

Részvény: