Lövöldözés tört ki egy orosz kiképzőbázison, tizenegy katona meghalt

Egy, az ukrán határhoz közel eső kiképzőbázison két támadó lövöldözni kezdett. 11-en meghaltak és többen megsérültek. Saját katonatársaikkal végeztek a támadók.

A dél-nyugati Belgorod régióban, Oroszország Ukrajnával határos területén tört ki lövöldözés egy katonai kiképzőközpontban még szombaton – írja a Guardian az orosz védelmi minisztérium közleményére hivatkozva. A lövöldözés során 11 orosz katonát öltek meg, 15 ember pedig megsérült.

Ketten nyitottak tüzet katonatársaikra, az orosz tárca szerint a merénylők egy korábbi szovjet tagköztársaságból származtak. Még a helyszínen lelőtték az elkövetőket is. A minisztréium terrortámadásnak minősítette az incidenst.

A Guardian emlékeztet, hogy az orosz katonák között a háború kitörése óta egyre nő a feszültség, a mostani lövöldözés pedig azt követően történt, hogy újonnan besorozott katonák ezreit küldték Ukrajnába. Vlagyimir Putyin egy az országában meglehetősen népszerűtlen döntéssel a hadköteles korú férfiak mozgósítását rendelte el az ősszel, amely miatt sok érintett – a Guardian szerint több százezer – elmenekült már Oroszországból.

Putyin egy, a kazah fővárosban, Astanában tartott minapi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy eddig 16 ezer besorozott férfi küldtek Ukrajnába, és további 222 ezer oroszt fognak hamarosan a frontra vezényelni.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20221016_Lovoldozes_tort_ki_egy_orosz_kikepzobazison_tizenegy_katona_meghalt

Részvény: