Lettország nem ad ki humanitárius vízumot a mozgósítás elől menekülő orosz állampolgároknak

A lett hatóságok biztonsági okokból nem adnak ki humanitárius vízumot a mozgósítás elől menekülő orosz állampolgároknak – jelentette be szerdán Edgars Rinkevics lett külügyminiszter.

A politikus a Twitter közösségi oldalán azt írta, hogy biztonsági okokból Lettország nem ad ki humanitárius vagy más típusú vízumot a mozgósítást elkerülő orosz állampolgároknak, és nem változtat a szeptember 19-én bevezetett határátlépési korlátozásokon sem a schengeni vízummal rendelkező orosz állampolgárok számára.

Lettország, Litvánia és Észtország szeptember 19-e óta korlátozza a schengeni térségbe való belépést az uniós vízummal rendelkező, turisztikai, kulturális, sport- és üzleti céllal érkező oroszok számára. Lengyelország később szintén csatlakozik hozzájuk. A balti államok fenntartották a mentességet az ellenzékiek, a családtagok, a tartózkodási engedéllyel rendelkezők, a diplomáciai képviseletek munkatársai számára, valamint humanitárius ügyekben, az áruszállítás és a közlekedési szolgáltatások megkönnyítésére, valamint a Kalinyingrádba be- és kiutazók részére.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/09/21/orosz-ukran-haboru-vlagyimir-putyin-elo-kozvetites-percrol-percre-2022-09-21/#lettorszag-nem-ad-ki-humanitarius-vizumot-a-mozgositas-elol-menekulo-orosz-allampolgaroknak

Részvény: