Lesz új svájci pénz, de már nem úgy nézik, mint az uniós pénzeket

A kormány felhatalmazta a területfejlesztési minisztert a Svájci Hozzájárulás II. végleges szövegének megállapítására. Az uniós támogatások monitoring rendszerét nem kell alkalmazni a Svájci–Magyar Együttműködési Program II. időszak forrásaira, a közreműködő szervezet feladatait pedig mind a Svájci–Magyar Együttműködési Program I. és II. tekintetében a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. látja el.

AMagyar Közlönyben megjelent jogszabályok közül a kormány – határozatában – egyetértett a Svájci Szövetségi Tanács és Magyarország kormánya között létrejött, az Európai Unió kiválasztott tagállamai számára, – az Európai Unión belüli gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentését célzó – Svájci Hozzájárulás II. időszak végrehajtásáról szóló keretmegállapodás bemutatott szövegével.

Ez azonban még nem a végleges szöveg, azt a területfejlesztési miniszternek kell megállapítania. A keretmegállapodás végleges szövegét a Magyar Közlönyben hirdetik ki.

Ehhez kapcsolódóan a kormány módosította két korábbi rendeletét. Így az uniós támogatásból megvalósuló fejlesztések központi monitoringjáról és nyilvántartásáról szóló 2014-es rendeletből kikerülnek azok a támogatások, amelyek részben vagy egészben a Svájci–Magyar Együttműködési Program II. időszak forrásából származnak.

A Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. feladatairól szóló 2018-as kormányrendelet pedig úgy módosul, hogy a programiroda látja el a közreműködő szervezet feladatait a Svájci–Magyar Együttműködési Program I. időszak, valamint a Svájci–Magyar Együttműködési Program II. időszak tekintetében. Eddig a programiroda jogosítványa csak az előkészítésre terjedt ki.

Forrás:https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/svajci-alap-forras-monitoring-rendelet-valtozas.759299.html

#svájc #támogatás #megállapodás #kormány

Részvény: