Lengyelországot fenyegeti Medvegyev

Keményhangú fenyegetést címzett Lengyelországnak Dmitrij Medvegyev az orosz nemzetbiztonsági bizottság elnökhelyettese (Oroszország korábbi elnöke). Telegram csatornáján lényegében Lengyelország területét csorbító, orosz védelmi övezet kialakításával fenyegetőzött, amennyiben a nagy hatótávolságú fegyverek érkeznek Ukrajnába.

Úgy tűnik, a debil NATO-stratégák tényleg azt akarják, hogy egész Ukrajna orosz ellenőrzés alá kerüljön. Épp ezért adnak a banderista hatalomnak mind több nagy hatótávolságú fegyvert

– írta.

Medvegyev bár szélsőségesen kemény, és harcias üzeneteiről híres, NATO-tagországot így még nem fenyegetett. Mint írta, szerinte Oroszország kénytelen lesz még nagyobb védelmi övezetet kialakítani Oroszország határainál, hogy ezekkel a fegyverekkel ne érhesse el Ukrajna Oroszországot.  Medvegyev szerint, ha Ukrajna nyugati támogatása folytatódik, akkor „az egészséges övezet valahol a lengyel határnál lesz. Vagy magában Lengyelországban, ami már tényleg veszélyes.”

A volt elnök az 550-650 kilométeres hatótávolságú Storm Shadow/SCALP-EG rakétákról írt, amelyek hatótávolságából számolta ki, hogy Lengyelországba telepítené az esetleges védelmi zónát.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/05/18/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-2024-majus-18/#lengyelorszagot-fenyegeti-medvegyev

Részvény: