Lemond Csák János miniszter

Csák János miniszter váratlanul lemond miniszteri tisztségéről, ezt a választások estéjén személyesen megerősítette a kormánypárti Mandinernek. Cikkünk folyamatosan bővül.

Benyújtotta lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek Csák János kulturális és innovációs miniszter – írja a lap, amely eredetileg interjút kért a tárcavezetőtől, de végül a távozását jelentette be.

Szerinte Orbán Viktor három dolgot kért tőle, ahogy minden tárcavezetőtől: az első, hogy a meglévőre építve alakítson ki ütőképes működési rendszert, a második, hogy a tárcához tartozó területeken legyenek ciklusokon átívelő programok, és a harmadik, hogy legyenek megfelelő utódok, személyek, akik képesek alkotó módon tovább vezetni a területeket. Ebből a rendszerépítés és programkialakítás nagyon gyorsan haladt, annyira, hogy

“amit vállaltam, illetve vállaltunk, az minden területen sínen van. E tekintetben a négy évre tervezett munkát sikerült két év alatt elvégezni. Itt az ideje átadni a stafétabotot a fiatal nemzedéknek”

– indokolta döntését.

A kormányfő, – akivel régi, jó kapcsolatban van – elfogadta döntését, miután a kormányzati ciklus felénél „hideg fejjel leltároztak”, és mivel az elvekben egyetértettek, megértette az érvelését.

Csák szerint nem kérdés, hogy „a jövőben is Magyarország jövőképességén fogok dolgozni”. „Több mint 30 éve vagyok különböző parancsnoki pozíciókban, ebből 3 évet szolgáltam nagykövetként, kettőt miniszterként, azaz csupán 5 évet töltöttem az államigazgatásban” – tette hozzá.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240610_lemond-csak-janos-miniszter

Részvény: