Légitámadást indított több ukrán város ellen is Moszkva

Orosz légicsapások értek több gázlétesítményt és egy nagyobb rakétagyárat Ukrajnában csütörtökön – közölték helyi tisztségviselők.

Az MTI tudósítása szerint Ukrajna egész területén légiriadót rendeltek el, amely három és fél órán át tartott.

A célpontok egyike a dnyiprói Pivdenmas rakétagyár volt – mondta el Denisz Smihal miniszterelnök a Nemzetközi Gazdasági Fórumon Kijevben. Arról nem beszélt, hogy pontosan melyik gázlétesítményeket érte csapás.

Csütörtökön országszerte több helyszínen lehetett robbanások hangját hallani, egyebek között Odesszában, Kijevben és Dnyipróban. Odessza megyében találat ért egy fontos, elektromosenergia-szolgáltató létesítményt – közölte Makszim Marcsenko helyi kormányzó Telegram-csatornáján, anélkül, hogy az objektumot megnevezte volna.

Kijevi tisztségviselők elmondták, hogy két robotrepülőgépet és négy iráni drónt semmisítettek meg a főváros közelében csütörtökön.

Oroszország heves támadást indított az ukrán infrastruktúra ellen az elmúlt hetekben. Az orosz hadsereg kedden több mint kilencven rakétát és robotrepülőt lőtt ki ukrán létesítményekre. Eddig ez volt a legnagyobb légitámadás az ukrajnai háború február 24-i kezdete óta.

„Vlagyimir Putyin orosz elnök emberek millióitól akarja megvonni az áramot és a fűtést a hidegben” – mutatott rá az ukrán külügyminisztérium csütörtökön.

A tárca felszólította Kijev szövetségeseit, hogy küldjenek több lég- és rakétavédelmi rendszert Ukrajnának, hogy el lehessen kerülni ezt a tragédiát.

A késlekedés emberéletekbe kerül

– figyelmeztetett a kijevi külügyminisztérium.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/11/17/oroszorszag-ukrajna-haboru-lengyelorszag-raketabecsapodas/#legitamadast-inditott-tobb-ukran-varos-ellen-is-moszkva

Részvény: