Lebombáztak egy múzeumot Ukrajnában, egy halott, tíz sebesült

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram-csatornáján közölte, hogy egy ember meghalt és tíz megsebesült a Harkiv megyei Kupjanszk városközpontjában, miután támadás érte a helytörténeti múzeumot.

A terrorista ország mindent megtesz, hogy teljesen elpusztítson minket. A történelmünket, a kultúránkat, a népünket. Teljesen barbár módszerekkel gyilkolják az ukránokat. Ezt egy pillanatra sem téveszthetjük szem elől. Erre reagálni kell, és fogunk is!

– áll a közleményben.

Az eset kapcsán mindeddig egy halott múzeumi alkalmazottról és tíz sebesültről lehet tudni, de még mindig vannak emberek a romok alatt.

Zelenszkij a közleményben részvétet nyilvánított a hozzátartozóknak, és könyörtelen bírósági eljárással fenyegette a háborús bűnök elkövetőit.

Ukrán illetékesek, köztük Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója eközben olyan videót köröztetnek a közösségi médiában, amely állítólag a helyszínről készült, és a támadás következményeit mutatja be:

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/04/25/orosz-ukran-haboru-2023-aprilis-25-percrol-percre-elo/#lebombaztak-egy-muzeumot-ukrajnaban-egy-halott-tiz-sebesult

Részvény: