Látványosan haladnak előre az ukrán csapatok

Az ukrán erők keleten és délen is egyre előrébb nyomulnak, az orosz csapatok pedig a rájuk helyeződő nyomás miatt vonulnak visszafele mindkét fronton.

Volodimir Zelenszkij közlése szerint az ukrán hadsereg komoly eredményeket ért el az elmúlt egy hétben, így több tucat települést sikerült már visszafoglalniuk az oroszoktól.

Katonai elemzők szerint az orosz hadsereg most fest a legrosszabbul, részben azért, mert a részleges mozgósítás kicsit későn érkezett, részben pedig azért, mert súlyos veszteségeket szenvedtek a csapataik már Ukrajnában.

Egy Twitterre feltöltött animáción látni nagyon jól, hogy milyen jól halad az ukrán előretörés. Az elmúlt egy hónapban gyakorlatilag nem volt olyan nap, amikor ne tudtak volna tovább nyomulni.

Herszon Moszkva által kinevezett kormányzója egyébként azt mondja, a visszavonulásuk csak taktikai jellegű, a megtorlás pedig ellenállhatatlan lesz.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/10/06/oroszorszag-ukrajna-haboru-annexio-percrol-percre/#latvanyosan-haladnak-elore-az-ukran-csapatok

Részvény: