Kuleba figyelmeztetett, hogy a háborúnak még nincs vége

A Fehér Ház szombaton üdvözölte Ukrajna „rendkívüli győzelmet”, miután az ország hadserege visszafoglalta Herszon városát. Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó kijelentette, hogy az orosz visszavonulásnak „tágabb stratégiai következményei lesznek”. „Ez egy nagy pillanat, ami az ukránok hihetetlen kitartásának köszönhető, amelyet az Egyesült Államok és szövetségeseink kérlelhetetlen támogatása segít” – mondta Sullivan.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szombaton közben arra figyelmeztetett mindenkit Herszon városának visszafoglalása után, hogy a „háború tovább tart”. Kuleba azt mondta, megértette, hogy „mindenki azt akarja, hogy ez a háború a lehető leghamarabb véget érjen. Határozottan mi vagyunk azok, akik ezt mindenkinél jobban akarják… De amíg a háború folytatódik, és azt látjuk, hogy Oroszország katonákat mozgósít és fegyvereket hoz Ukrajnába, természetesen továbbra is számítunk a folyamatos támogatásra”.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/11/12/orosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-elo-hirfolyam-22/#kuleba-figyelmeztetett-hogy-a-haborunak-meg-nincs-vege

Részvény: