Kritikus szinten az energiaellátás, Kijevben egyik kerületről a másikra kapcsolják az áramot

Az ukrán főváros „kritikus szintre” került az áramellátás tekintetében, órákig tartó áramszünetek vannak – közölték ukrán tisztviselők az ország energiainfrastruktúráját érő folyamatos támadások közepette.

Az The Guardian az Associated Press jelentése alapján azt írja, az erős tüzérségi és rakétatűz miatt az ország lakosságának 40%-ának maradt áramellátás nélkül a tél beálltával.

Az ukrán villamosenergia-hálózat vezetője szerint a fagyos hőmérséklet további nyomást gyakorol az energiahálózatokra.

Volodimir Kudrickij, az Ukrenergo vezérigazgatója az ukrán állami televíziónak elmondta:

Az ellenség le akarja rombolni az energiarendszereinket, ezért fel kell készülni az esetleges hosszú áramszünetekre, de olyan protokollt vezetünk be, amely csökkenti az áramkimaradások hosszát.

Kijev már most is „hatalmas problémákkal” – mondta Vitalij Klicsko polgármester az AP-nak. Körülbelül 1,5-2 millió ember – a város lakosságának mintegy fele – időnként sötétségbe borult, amikor a hatóságok egyik kerületről a másikra kapcsolják az áramot – mondta.

Ez egy kritikus helyzet. De hozzátette, hiába Oroszország próbálkozásai, szóba sem jöhet, hogy feladják.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/11/19/oroszorszag-ukrajna-haboru-bombazas-aramszunet-energia-putyin-zelenszkij/#kritikus-szinten-az-energiaellatas-kijevben-egyik-keruletrol-a-masikra-kapcsoljak-az-aramot

Részvény: