Kreml új információs és pszichológiai művelete: folytatódnak a kísérletek Ukrajna „befeketítésére”

         Az utóbbi időben az orosz információs térben egyre nagyobb lendületet kap tézis, hogy Ukrajna a „nyugati” fegyvereket adja el. Ezt a jelenséget még az afganisztáni háborúval is kezdték összehasonlítani, ahol nagy mennyiségű amerikai fegyvert „leírtak” és eltűntetettek. Maria Zaharova, az orosz Külügyminisztériumának Tájékoztatási és Sajtóosztályának igazgatójának kirívó nyilatkozatai mögött azonban semmiféle érv vagy hivatalos bizonyíték nem szól az effajta jelenségről.

         Minden, az Egyesült Államokból Ukrajnába szállított fegyvert szigorúan ellenőriznek és regisztrálnak. Érdemes egyáltalán emlékeztetni arra, hogyan vélekednek az Egyesült Államok polgárai minden egyes fillér adójukról, amelyet fegyvergyártásra fordítanak? Csak emlékezni kell arra, hogy mennyi ideig tart az ukrajnai segélycsomag kidolgozásának folyamata, és hogy a szenátorok között minden egyes centről szó esik, és néhány kérdés feloldódik a levegőben.

         Ezenkívül kérdéseket vet fel az ilyen narratívák létezésével kapcsolatban az Oroszország médiaterében. Amikor az ilyen tézisek aktívan terjednek a magasabb rangúok között, ez azt jelenti, hogy ez a kérdés nagyon aggasztja és akadályozza a Kreml-et. Ez újabb bizonyítéka lehet annak, hogy jó minőségű fegyverekkel kell ellátni Ukrajna Fegyveres Erőit annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb győzelmet arassunk az Oroszország támadó agressziója felett.

         Ezenkívül az ukrajnai „fegyvereladásokról” szóló téziseket a Kreml propagandagépezete felhasználhatja és használni fogja, hogy az ukrán oldalt korrupcióval és „fekete könyveléssel” vádolja, ami aggodalomra adhat okot azokban az országokban, amelyek csak nagyon szigorú ellenőrzés alatt szállítanak fegyvert. Ily módon bevethetők a Kreml felhívásai, miszerint ekkora mennyiségű fegyver Ukrajnában terrorcselekményeket idézhet elő az oroszbarát lakosság ellen, ami viszont Ukrajnát „terrorista állam” státuszba helyezi, és ugyanúgy befeketíti Ukrajnát a világközösség szemében.

         Tartósan ellenőrizni kell az összes információhajtást, amely a mesteri orosz propagandából fakad. Mint ebben az esetben, a kirívó és hamis információk szükségtelen nyilvánosságot és visszhangot keltenek az európai társadalomban, amely időnként szkeptikusan nézi az országaik kormányai által Ukrajnának nyújtott nagyszabású katonai és monetáris segélyeket, és keresi a lehetőséget ilyen jellegű támogatásának befejezésére. Mindazonáltal a világ egy pillanatra sem feledkezhet meg az ukránok elleni népirtásról, és arról, hogy Európa legnagyobb országának területén minden órában harc folyik az emberi jogok elsőbbségéért egy olyan alapvető dologért, mint az ember a szuverén államában való megélhetési joga. Az ukránok jelentették be az egész világnak, hogyan kell harcolni a szabadságukért – ezt a jelenséget Európa és a világ számos polgára már teljesen magától értetődőnek és születésüktől fogva adottnak érzékeli. Ukrajna fegyverekkel és anyagi eszközökkel való támogatása most befektetés egy hosszú és gyümölcsöző békébe az egész európai kontinensen, és egy esély egy fényes jövőre az európai nemzet számára.

#fegyvereladas #Ukrajna

Részvény: