Kreml-párti motorosbanda indul Moszkvából Berlinbe

A II. világháborús szovjet győzelem napján terveznek befutni a német fővárosba.

A Kreml irányvonalához hű Éjszakai Farkasok nevű motorosbanda több száz tagja vonult fel Moszkvában szombaton azzal a céllal, hogy útnak induljon Berlinbe – írja az atv.hu. A motoros konvoj Moszkva délkeleti részén kezdte a felvonulást, élén a klub alapítójával, a Sebész becenévre hallgató Alekszandr Zaldasztanovval.

A felvonulás több résztvevőjénél orosz és szovjet zászlók voltak, néhányan pedig „Z” betűt ragasztottak a motorjukra, amely a Moszkva által „különleges hadműveletnek” nevezett ukrajnai háború szimbóluma.

A szervezők szerint a motorosok május 1-jén haladnak át Volgográd (a korábbi Sztálingrád) városán, a szovjet és a német náci csapatok 1942-1943-as véres csatájának helyszínén, amely a második világháború fordulópontját jelentette a Szovjetunió és szövetségeseinek győzelme felé. Ezt követően a kelet-ukrajnai Donyeck régió felé veszik útjukat, ahol humanitárius segélyt akarnak szétosztani a civileknek és az orosz katonáknak.

A motorosok azt tervezik, hogy május 9-én Berlinben fejezik be a felvonulást. A szovjet hadsereg 1945. május 9-én aratott győzelmet a náci Németország fölött, és ezt a napot az oroszok azóta is a győzelem napjaként ünneplik.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230430_Kremlparti_motorosbanda_indul_Moszkvabol_Berlinbe

Részvény: