Koronavírus-járvány: Magyarország búcsúzik a hatósági házi karanténtól

Az elmúlt egy héten Magyarországon 12 636 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak, 104-en életüket vesztették, kórházban 1700 beteget ápolnak, 32-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu.

Akedvező járványadatokra tekintettel szeptember 30-án változott a koronavírus-fertőzöttekre vonatkozó protokoll – írja a koronavirus.gov.hu. A hatósági házi karantén megszűnt, így ilyen adatot már nem közölnek.

Az elmúlt héten összesen 12 636 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 120 543 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, egy héttel korábban 13 765 új beteget regisztráltak. 

Az elmúlt héten 104 beteg hunyt el, így a koronavírus miatti halottak száma 47 680 főre emelkedett.

Jelenleg 1 700 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarországon a járvány mérsékelten zajlik, ami a magas átoltottságnak is köszönhető.A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A kormányzati portál azt írja: már felvehető a megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer-féle vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltást a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is beadják.

Forrás:https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/covid-19-meg-mindig-tizenketezer-felett-a-fertozottek-szama-valtozott-a-protokoll-nincs-hazi-karanten.761405.html

Részvény: