Kirúgták Gerhard Schröder feleségét az állásából, mert az orosz nagykövetségen bulizott

Gerhard Schröder feleségét, Soyeon Schröder-Kimet egy német tartomány foglalkoztatta, és nem vették jó néven, hogy híresen Putyin-közeli férjével elment az orosz nagykövetség győzelem napi bulijára.

Az Észak-Rajna Vesztfália tulajdonában lévő NRW.Global Business 2023 végéig leszerződtette az egykori kancellár, Gerhard Schröder feleségét, Soyeon Schröder-Kimet, hogy a tartomány külgazdasági kapcsolatainak fejlesztését célzó társaság dél-koreai képviselője legyen. A volt kancellár feleségét nemrég kirúgták az állásából, a jelek szerint azért, mert férjével együtt részt vett a berlini orosz nagykövetség győzelem napi buliján – írja a Spiegel.

Oroszországban május 9-én ünneplik a Szovjetunió győzelmét a náci Németország fölött, ilyenkor szerte az országban hatalmas katonai parádékat tartanak – bár idén a moszkvai seregszemlén mindössze egy tank árválkodott, a többire Ukrajnában volt szükség –, az ünnepségek Oroszország nagyságát és legyőzhetetlenségét hivatottak érzékeltetni. Azonban az orosz-ukrán háború kitörése óta a május 9-ei ünnepségek egyértelműen a jelenleg zajló háborúról is szólnak, a második világháború emlékezete fontos támasza Vlagyimir Putyin autokrata rendszerének.

Ebben a kontextusban, különös tekintettel arra, hogy Gerhard Schröder már kancellársága idején is rendkívül jó kapcsolatot, barátságot ápolt az orosz elnökkel (a házaspár egyébként örökbefogadott két Oroszországban született árvát, az adoptálás érdekében állítólag maga Putyin járt közben), a Soyeon Schröder-Kimet foglalkoztató német tartomány szerint nem illik elmenni az orosz nagykövetség Győzelem napi ünnepségére, ahol rajtuk kívül nem mellesleg jelen volt még a szélsőjobboldali AfD két politikusa, Alexander Gauland és Tino Chrupalla is.

Nem csak a feleségét, magát a korábbi kancellárt is támadták a háború kitörése óta orosz kapcsolataiért. Pártjából, a Német Szociáldemokrata Pártból (SPD) ugyan nem zárták ki, de az orosz Rosznyefty olajipari vállalat igazgatótanácsából távozni kényszerült, és a német szövetségi parlament több juttatását is megvonta, mert az Ukrajna elleni háború kezdete óta nem határolódott el az orosz elnöktől.

Forrás:https://hvg.hu/kkv/20230516_Kirugtak_a_volt_nemet_kancellar_feleseget_az_allasabol_mert_az_orosz_nagykovetsegen_bulizott

Részvény: