Kim Dzsongun radikális változásokat sürget az éhező Észak-Koreában

A mezőgazdasági termelés radikális megváltoztatására szólított fel Kim Dzsongun, miközben Észak-Koreában egyre nyilvánvalóbbá válik a lakosság éhezése a súlyos élelmiszerhiány miatt.

Az Al Jazeea beszámolója szerint a kommunista diktátor a kitűzött gabonatermelési célok teljesítését és a termelés átalakításának fontosságát hangsúlyozta, hogy megteremthessék a „mezőgazdaság stabil és fenntartható fejlődésének alapjait”.

Az észak-koreai állami hírügynökség szerint Kim Dzsongun a Koreai Munkáspárt VIII. Központi Bizottságának hetedik plenáris ülése második ülésnapján fejezte ki a Központi Bizottság szilárd akaratát, mely szerint tévedésektől mentes forradalmi változásokra van szükség a mezőgazdasági termelés területén. A kommunista csúcsvezetőt idézve írják:

semmi sem lehetetlen, amíg az egész pártban ép és erős a vezetés, és megvan az egységes hatalom

A dél-koreai egyesülési minisztérium nemrég közölte, hogy Észak-Korea „súlyos” élelmezési mehézségekkel küzd, és „éhhalálról” is érkezett jelentés a kommunista országból. Az amerikai székhelyű 38 North intézet januári jelentésében közölte, hogy Észak-Korea 2020–21-es betakarítási ciklusa „valószínűleg nem elégítette ki a minimális emberi szükségleteket sem”, és az ország most már az általános éhínség szélén áll.

Észak-Korea hivatalos lapja, a Rodong Szinmun a múlt héten fokozottabb gazdasági önellátásra szólított fel, és tiltakozott az „imperialisták” segítségének elfogadása ellen. Az észak-koreai újság a külső segélyeket „mérgezett cukorkához” hasonlította.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/02/28/kim-dzsong-un-radikalis-valtozasok-eszak-koreaban-ehezes/

Részvény: