Kilenc halálos áldozata van már az olaszországi árvizeknek, és ezreket kellett evakuálni

A heves esőzések következtében 21 folyó lépett ki a medréből Olaszországban, az árvíz falvakat öntött el, földcsuszamlásokat okozott.

Kilencre nőtt az olaszországi Emilia-Romagna tartományt sújtó árvizek és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma. A Guardian cikke szerint több ezer embert kellett evakuálni az otthonaikból. A heves esőzések következtében 21 folyó áradt meg; házak, helyenként teljes falvak kerültek víz alá, az emberek a tetőkön kerestek menedéket.

© MTI / AP / Luca Bruna

Az áldozatok között van egy idősebb férfi, egy házaspár és egy német nő is, akit a tengerparti Cesenatico városában találtak meg holtan. Többeket eltűntként tartanak nyilván.

Olaszország-szerte rengeteg csapadék esett le az elmúlt napokban, de az esőzések leginkább az északi Emilia-Romagna középső részét tépázták meg. Csak Ravennából ötezer embert evakuáltak.

A Bolognától 50 kilométerre fekvő Faenza városában emberek rekedtek az otthonaikban, volt, akit a tetőről, mentőhelikopterrel tudtak csak kimenteni.

Bologna közelében, a Motta-Budriót San Martinóval összekötő híd beszakadt, melynek közelében valószínűleg egy gázvezeték is megsérült. Dario Nardella Firenze polgármestere szerint a földcsuszamlások falvakat vágtak el az infrastruktúrától. A teljes termés sok mezőgazdasági birtokon odaveszett.

Cesena polgármestere, Enzo Lattuca azt mondta, hogy a „helyzet katasztrofális, és az eső még mindig nem állt el”.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230518_Kilenc_halalos_aldozata_van_mar_az_olaszorszagi_arvizeknek_es_ezreket_kellett_evakualni

Részvény: