Kigyulladt egy üzemanyagraktár Jakartában, legkevesebb 17-en meghaltak

Két gyerek is van a jakartai tűzeset halálos áldozatai között, és eddig 60 sérültről tudnak. A környék lakóit evakuálni kellett.

Péntek éjjel kigyulladt az indonéz állami olaj- és gázipari vállalat, a Pertamina üzemeltetésében lévő egyik üzemanyagraktár Jakarta északi, sűrűn lakott részén. A környékbeli lakók hangos robbanást hallottak, és nagyon erős füstszagot éreztek, amikor kiderült, hogy a benzinraktár ég. „Alig tudtunk levegőt venni” – mondta az egyik szemtanú a Guardiannek.

A tűznek eddig 17 halálos áldozata van, a baleset következtében két gyerek is meghalt, legalább 60 ember megsérült, többen súlyos égési sérüléseket szenvedtek, és három embert egyelőre eltűntként tartanak nyilván. A raktár Jakarta egy sűrűn lakott negyedében van, több lakóház a lángok martalékává lett, a környékbeli házakból többszáz embert kellett evakuálni.

Ma’ruf Amin, Indonézia alelnöke a katasztrófa megtörténte után arról beszélt, hogy jó lenne, ha a benzinraktárat a jövőben máshova telepítenék, a lakott területtől távolabb.

Nem ez az első olyan tűzeset az országban az utóbbi években, amely az üzemanyag-ellátás infrasturkúrájához köthető, ezért tisztségviselők szorgalmazzák, hogy legyen biztonsági szempontból átvilágítva a többi létesítmény is, a tartályok, finomítók. 2009 és 2014. között már többször is kigyulladt a mostani raktár, a lángok akkor is elérték a környékbeli házakat.

A hadsereg és a Pertamina ki fogják vizsgálni, mi okozta a mostani tragédiát. Az olaj-és gázvállalat vezérigazgatója, Nicke Widyawati közölte, hogy az ország üzemanyag-ellátása nincs veszélyben.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230304_Kigyulladt_egy_uzemanyagraktar_Jakartaban_legkevesebb_17en_meghaltak

Részvény: