Kigyulladt egy üzemanyag-tároló a Kercsi szoros közelében

Szerdán kora reggel kigyulladt egy üzemanyag-tároló Oroszország délnyugati részén, Krasznodar régióban, a Kercsi szoroson átívelő hídtól nem messze – közölte a régió kormányzója. Az első jelentések áldozatokról nem számoltak be.

Az orosz közösségi médiában megjelent videókon lángok és fekete füst látható a hatalmas tartályok fölött, ám ezeknek a felvételeknek a hitelességét független forrásból még nem sikerült ellenőrizni.

Venjamin Kondratjev, Krasznodar régió kormányzója a Telegramon közölte:

A tüzet a legmagasabb nehézségi fokozatba sorolták.

A tűz a Temrjuki közigazgatási körzetben lévő Volna faluban keletkezett – írta. Ez a település a Krími híd, azaz a Kercsi-szoros hídja közelében fekszik, amely összeköti az oroszországi szárazföldet 2014-ben Ukrajnától elcsatolt Krím félszigettel.

„Minden erőfeszítésünkkel azon vagyunk, hogy megakadályozzuk a tűz továbbterjedését” – tette hozzá a kormányzó, aki szerint a falu lakóit nem fenyegeti semmilyen veszély.

Legutóbb szombaton kora reggel volt hasonló eset, amikor egy dróncsapás felgyújtott egy orosz üzemanyagraktárt a krími Szevasztopol kikötőjében. Ezt Moszkva ukrán támadásnak minősítette.

Ukrajna szinte soha nem vállalja nyilvánosan a felelősséget az Oroszországban és az orosz ellenőrzés alatt álló területen elkövetett támadásokért.

Forrás:(Reuters)

Részvény: