Kigyulladt a China Telecom hatalmas épülete – videók

A Kínában található felhőkarcolóban rengeteg ember dolgozik. A kínai állami telekommunikációs cég azt közölte, hogy már sikerült megfékezni a lángokat.

Tűz ütött ki egy a közép-kínai Csangsa városában található felhőkarcolóban – jelentette a The Guardian szerint a kínai állami média. Az épületből a közösségi médiában megosztott videók tanúsága és a CCTV állami televízió közlése szerint sűrű füst gomolygott ki, és több emelete égett – jelentette a CCTV állami televízió.

A tűz abban a magas épületben ütött ki, amelyben az állami tulajdonú távközlési vállalat, a China Telecom regionális központja működik.

A Twittern terjedő felvételek hatalmas pusztításról tanúskodnak a 47 emeletes, 218 méter magas épületben. Akad videó, amely azt örökítette meg, ahogy a tűzoltók küzdöttek a tűzzel, egy másikon menekülő emberek tűntek fel, miközben fölöttük méretes darabok hullottak le a felhőkarcoló oldaláról.

Egy olyan felvétel is megjelent a Twitteren, amelyet az egyik irodában rögzítettek. Tisztán kivehetőek rajta az épület oldalát nyaldosó lángok.

A kínai állami média szerint felhőkarcolót, amely a Hunan tartomány központjának egyik jelentős körgyűrűje mellett áll, 2000-ben adták át.

A China Telecom közleménye szerint helyi idő szerint délután fél öt körül a tüzet sikerült megfékezni. Az állami telekommunikációs vállalat azt állítja, hogy egyelőre nem találtak sérülteket az épületben.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20220916_china_telecom_felhokarcolo_kina_epulet_tuz

Részvény: