Kemény válaszlépéseket helyezett kilátásba Putyin

Vlagyimir Putyin elnök „kemény válaszlépéseket” ígért abban esetben, ha folytatódnak az Oroszország elleni „terrortámadások”. Az orosz elnök néhány órával azután mondott televíziós beszédet, hogy csapatai hatalmas támadáshullámot indítottak Ukrajna városai ellen, válaszul az Oroszországot és a Krímet összekötő kercsi-szorosi híd elleni támadásra.

Putyin újból Ukrajnát tette felelőssé a Krími híd elleni támadásért, melyet ismételten terrorcselekménynek minősített. Az ukránok nem vállalták a felelősséget a Krími híd elleni támadásért, ahogy a korábbi, Krím félszigeten történt robbantásokért sem.

Oroszország komoly rakétatámadás-sorozatot indított Ukrajna energetikai, katonai és kommunikációs infrastruktúrája ellen a híd elleni támadás megtorlásaként

– mondta Putyin, hozzátéve, hogy ha folytatódnak az Oroszország elleni támadások, akkor az ukránok kemény válaszra számíthatnak.

A válaszlépések olyan mértékűek lesznek, mint az Oroszországot ért fenyegetések. Amennyiben további terrorcselekményeket kísérelnek meg végrehajtani a területünkön, Oroszország válasza kemény lesz.

– fenyegetett Putyin.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/10/10/orosz-ukran-haboru-tovabb-nyomulnak-kelet-fele-az-ukranok-elo-percrol-percre/#kemeny-valaszlepeseket-helyezett-kilatasba-putyin

Részvény: