Joe Biden megpróbálta elítélni a rasszizmust, de kicsit félrement a szónoklat

A rasszizmus elleni kiállást ugyan megtapsolta a főleg afroamerikai diákokból álló közönség, ám komoly bírálatot is kapott a Biden-adminisztráció.

Az amerikai elnök egy többségében afroamerikai diákok által látogatott fővárosi egyetem, a Howard University végzős hallgatói előtt kemény valóságnak nevezte, hogy a rasszizmus régen kettészakította az embereket.

A gyűlölet soha nem múlik el. Csak a sziklák alatt bújik meg. És amikor oxigént kap, kijön a szikla alól….a hallgatás cinkosság. Nem maradhatunk csendben
– hangoztatta Joe Biden.

Kifejtette, hogy 240 éve zajlik a küzdelem „a legjobb és legrosszabb” amerikaiak között, azaz a mindenki egyenlőnek született eszméje és a rasszizmus általi megosztottság között. A csata pedig soha nem ér igazán véget – tette hozzá.

Donald Trump volt elnökre utalva Joe Biden elismerte, hogy a jövő felé vezető út korántsem könnyű:

vannak, akik démonizálják ,és egymással szembeállítják az embereket. Vannak, akik kétségbeesésből vagy erkölcstelenség által vezérelve bármit megtennének, hogy megtartsák a hatalmat.
A beszéd – bár sokan megtapsolták – nem aratott osztatlan sikert: a hallgatóság soraiban többen tiltakozásként hátat fordítottak az elnöknek és a rasszizmus elleni feliratokat tartottak a magasba, ezzel is kritizálva a Biden-Harris kormányzat afroamerikaiakkal szembeni bánásmódját.

Homályos pénzügyi vádakkal illették a republikánusok a Biden családot
Kínai és romániai cégekkel való kapcsolatokra, a Biden család visszaélésekkel elért meggazdagodására utalgattak az amerikai képviselőházi republikánusok, illegális tevékenységre vagy arra, hogy Joe Biden szerepet játszott volna családi üzletek előmozdításában, bizonyítékkal nem tudtak szolgálni.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/joe-biden-egyetem-felszolalas.771220.html

Részvény: