Iszlamista terroristák támadtak a Mol telephelyére

A fegyveresek megrohamozták a magyar olajipari vállalat egyik földgáz- és olajkitermelő üzemét Pakisztánban, hat embert megöltek.

Iszlamisták támadtak a Mol egyik pakisztáni földgáz- és kőolajkitermelő üzemére kedden az ázsiai ország északnyugati részén, megölve négy rendőrt és két biztonsági őrt – idézte a helyi hatóságokat a Reuters.

A Mol-csoporthoz tartozó Mol Pakistan Oil and Gas Company afgán határhoz közeli Hangu körzetben található létesítménye ellen mintegy ötven szélsőséges intézett támadást
– tájékoztatott Irfán Hán rendőrségi szóvivő.

A támadás elkövetőjeként egyelőre egy csoport sem jelentkezett, s a Mol leányvállalata sem reagált eddig megkeresésekre.

A rendőrség beszámolója szerint a szélsőségesek két olajkutat – az M-8 és M-10 jelzésűt – lőtték nehézfegyverekkel, a többi között gránátvetőkkel.

Elhárították a támadást, de a károk súlyosak
A szóvivő szerint a biztonságiak visszaverték a fegyvereseket az M-8-as kútnál, míg áldozatok az M-10-esnél voltak. Hozzátette, hogy a támadók károkat okoztak egy naperőműben is az egyik gázerőműnél, mielőtt visszavonultak volna az Afganisztánnal határos Észak-Vazirisztán tartomány felé.

Különböző fegyveres csoportok tevékenykednek Pakisztán ezen hegyvidéki határtérségében, ideértve a pakisztáni Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) nevű szélsőséges iszlamista szervezetet is, támadásokat mérve a kormányerőkre, és károkat okozva az infrastruktúrában.

Forrás:https://www.napi.hu/magyar-vallalatok/terrorista-lovoldozes-mol-pakisztan-koolaj.771634.html

Részvény: