Hogyan fordíthatja vissza a Földet egyetlen Twitt-üzenet: Elon Musk létrehozta az első számú vitatémát – Oroszország és Ukrajna megbékélése

         A Twitter-felhasználók már elmondták, hová menjenek a Maskhoz, felajánlották, hogy visszaadják Alaszkát az Oroszországnak és általában negatív reakciót mutattak. Hivatalosan is reagáltak Musk „javaslatára”, egyelőre csak Ukrajnában. Az orosz illetékesek reakciója várható.

         Tegnap az amerikai vállalkozó, milliárdos, a Tesla autógyártó és az űrügynökség, valamint a SpaceX társalapítója és vezetője, egy különc és hírhedt személyiség, Elon Musk Twitterén javasolta a világlátás modelljét (békemegállapodás) Ukrajna és Oroszország között.

         Szó szerint így hangzott:

         Vagyis Musk úr javasolta a saját feltételeit, amelyek alapján békeszerződést kell kötni a háborúzó országok között, ami szerinte a háború végéhez vezethet:

„… – Népszavazások lebonyolítása a megszállt területeken az ENSZ felügyelete mellett.

– A Krím formálisan Oroszország része, ahogyan 1783-tól „Hruscsov tévedéséig” volt.

– A Krím vízellátása biztosított.

– Ukrajna semleges állam marad…”

         „Nagy valószínűséggel ez lesz a végeredmény – a kérdés csak az, hány ember hal meg előtte. Azt is érdemes megjegyezni, hogy ennek a konfliktusnak egy lehetséges, bár valószínűtlen kimenetele egy atomháború” – írja alább Mr. Musk bejegyzése alatt.

         Ezért egy nagyon vitatott alkalommal az amerikai a közvélemény-kutatást rendezett üzenete alá.

         Ukrajna már hivatalosan is válaszolt erre az üzenetre. Az ukrán elnöki hivatal nem ért egyet ezzel a „musk-féle békekoncepcióval”, nevezetesen: Ukrajnában vissza akarják szerezni az összes Oroszország által illegálisan eltulajdonított régiójukat (beleértve a Krímet is), és Oroszországot is „nukleáris leszerelésre” akarják helyezni, valószínűleg az őrült orosz tisztviselőktől folyamatosan érkező atomháborúk és zsarolások növekvő veszélye miatt.

         Az orosz média örömteli. Végtére is, ez a lehetőség teljesen megfelel nekik, mert ilyen feltételek mellett az Orosz Föderációnak és kormányának, Oroszország Ukrajnával kapcsolatos minden jogellenes intézkedése után, esélye van arra, hogy büntetlenül maradjon.

         Nem titok, hogy ez a botrányos Twitt minden ukránt, sőt orosz propagandistát is meglepett. De a kérdésre: miért tette ezt Elon, máris két elmélet létezik: az összeesküvés-elmélet és a logikai.

Tekintettel arra, hogy Musk javaslatai nagyon hasonlítanak Putyin javaslataihoz, vélhetően az orosz különleges szolgálatok is érintettek lehetnek ebben. Tehát lehetséges, hogy ezt a Twitt nem maga Elon Musk írta. Ez lehet például az egyik ő asszisztense, aki egészen a közelmúltig orosz állampolgársággal rendelkezett. Egyetértenek azzal, hogy ez a Twitt felhasználható a figyelem felkeltésére, valamint arra, hogy elterelje a figyelmet valami igazán fontos dologról, például Oroszország azon vágyáról, hogy ukrán területeken „kipróbáljon” atomfegyvereket. Ezért az orosz fél a világ legtöbb média-személyiséget választotta – Elon Muskot. Ha ez igaz, akkor Musk hitelessége erősen csorbát szenved egy ilyen piszkos játéktól.

         A logikai elmélet egy játék a Tesla részvényárfolyamán. Musk egy zseniális légárus. Milliárdokat keres a reklámból. Vállalkozásának részvényárfolyama hype. Népszerű, a részvények emelkednek, ötleteket generál, a részvények emelkednek. Talán Musk úr eljátszotta a részvényeit, azzal a céllal, hogy alacsony áron megvásárolja azokat. Végül is nem szabad megfeledkezni arról, hogy Elon Musk több millió dollár értékben nyújtott pénzügyi támogatást Ukrajnának, és eddig semmilyen módon nem támogatta Oroszországot.

         A Musk Twittje valószínűleg nem az ukránoknak, nem Vlagyimir Putyin orosz diktátornak és nem „levéltársnak – a Roszkoszmosz volt igazgatójának – Dmitrij Rogozinnak” szólt, de ez egy csali lehet. A sajtó számára. Az amerikaiaknak. Ez csak üzlet, semmi személyes.

#Musk #Elon_Musk

Részvény: