Hétfőtől több száz benzinkúton nem lesz üzemanyag

A Mol 258 cégnek küldött egy levelet, hogy a 48. héten sem tud a kis családi vállalkozás keretében működő benzinkutak számára sem a dízelt, sem a benzint biztosítani. Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke a Napi.hu-nak azt mondta, jövő héten közel ötszáz kút teljesen kiszárad.

AMol arról tájékoztatta a kisebb, családi vállalkozás keretében működő benzinkutat, hogy az ország működése és az energiabiztonsága érdekében november 28-tól, hétfőtől nem tudnak ismét sem dízel üzemanyagot, sem benzint biztosítani a számukra.

Az intézkedés 400-500 benzinkutat érint. Jellemzően egy-egy töltőállomáson 8-9 ember dolgozik, most 4-5 ezer ember állása került veszélybe – mondta a Napi.hu-nak Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke.

A Mol levelét 258 cég kapta meg

– tette hozzá az elnök.

A vidéki kis családi vállalkozás keretében dolgozó benzinkutak már egy hete nem kaptak üzemanyagot, teljes lefagyás lesz, vagyis ezek a benzinkutak kiszáradnak – válaszolta FBSZ elnöke.

A kormány hónapok óta hallgat a kutak harmadik és negyedik negyedévi támogatásról. A költségvetésben erre negyedévente 7 milliárd forintot állítottak be – válaszolta a Napi.hu-nak. Legutóbb a kis benzinkutak a második negyedévben kapták meg a támogatást, a harmadik negyedévben esedékes utalásoknak csak egy része érkezett meg, több benzinkút még várja a segítséget.

Forrás:https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/tobb-szaz-benzinkuton-nem-lesz-uzemanyag-jovo-hegttol-benzikutaknal-dolgozok-ezreit-erinti-a-mol-dontese.763836.html

Részvény: