Hat órán keresztül küzdöttek, hogy kihozzanak egy 17 éves lányt a romok alól a magyar mentősök

31 emberrel és hat kutyával folytat mentési munkálatokat a földrengés sújtotta Törökországban a Katolikus Karitász által indított mentőmisszió. Az egyik csapatuk csütörtök este helyi idő szerint hat órakor találta meg azt a 17 éves lányt, aki már négy napja feküdt sérülten a romok alatt. A lány kiszabadításáért azonnal megkezdődött a küzdelem. A törmelékek elzárták a sérülthöz vezető utat, de mintegy 6 órás mentési akció során sikerült kiemelni. Több mint 8 méter hosszú járaton tudták megközelíteni és sérült lányt, akit még a romok alatt elkezdtek ellátni, majd miután kiértek rögtön átadták a török mentőszolgálatnak.

A csapat 0-24 órában, váltásokban kutat a túlélők után, amelyre az idő múlásával egyre kevesebb esély lesz. A földrengést követő negyedik nap után már kisebb csodaként élik meg a mentésben résztvevők, ha sikerül kimenteni valakit – írta a Katolikus Karitász.

Mint ismert, a hétfői 7,8-as erősségű földrengés áldozatainak számát péntek reggel több mint 21 ezerre tették a török és szíriai hatóságok.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/02/10/hat-oran-keresztul-kuzdottek-hogy-kihozzanak-egy-17-eves-lanyt-a-romok-alol-a-magyar-mentosok/

Részvény: