Három újdonságot jelentett be Orbán Kötcsén

         A saját forrásaiból származó információkra támaszkodó Szabad Európa szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök három új politikai irányvonalat jelentett be a magyar kormány számára Kötcsén tartott zárt ülésén. Ez egyrészt már idén ősszel arra törekszik, hogy az Európai Unió ne hosszabbítsa meg az Oroszország elleni szankciókat, és ezzel az Európai Unió hosszú távú jövőjét is megakadályozza. Másodszor, a Fidesz 2060-ig létezik. Harmadrészt pedig hamarosan új programot hirdetnek a magyar családok támogatására. Orbán emellett megemlítette, hogy nagyon szereti a kínai gazdasági modellt, amelyet Magyarországon is bevezet. Ha ez igaz, akkor minden feltétel megvan, ami katasztrófához vezet, elsősorban Magyarországon.

         A cikk alapjául a Fidesz szeptember 10-i találkozója szolgált a kis somogyi községben. Ezen az eseményen a párt vezetője, valamint az ország miniszterelnöke, Orbán Viktor  tartott beszédet Kötcsén, amely számos témát (politika, gazdaság, társadalmi jelenségek, sőt az ukrajnai háború) érintett, és sok nagyon zavaró, de konkrét dolgot tartalmazott. Bár a találkozó zárt volt (akár titkosnak is mondható), bizonyos részletek mindig kiszivárognak – biztosítja a Szabad Európa.

         Orbán szerint Ukrajna és Oroszország háborúja 2030-ig tart, és végül Ukrajna elveszíti területének ha nem felét, de harmadát. Magyarország miniszterelnöke szerint ez a háború lokális konfliktus maradhatott volna, ha nem a nyugati országok – az Európai Unió és az Egyesült Államok – beavatkozása. Az Oroszország elleni szankciókkal pedig Orbán szerint az EU csak ront a helyzeten. És ismét azt látjuk, hogy Oroszország „trójai falója” hogyan próbálja közvetíteni az orosz narratívákat párttársainak.

         Orbán a következőképpen magyarázza kezdeményezését, hogy ne támogassa az Oroszország elleni szankciók meghosszabbítását. Orbán Viktor előrejelzése szerint a szankciók okozta energiaválság miatt az európai ipar akár 40 százaléka is leállhat télen. Ezért Orbán úgy véli, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az EU ne hosszabbítsa meg további hat hónappal az Oroszország elleni szankciókat. De hogy Orbán Viktor miért hagyja ki a már jól ismert információkat, miszerint Európa már készen áll az idei télre, és a gáztárolók átlagosan 90 százalékban tele vannak, az nem világos.

         Miniszterelnökünk egy olyan ország, EU-tag ország eddig egyetlen vezetőjének tartja magát, akinek ilyen pozíciója van. De reméli, hogy az olaszországi választások után ebben az országban olyan kormányt hoznak létre, amely támogatja őt ebben az irányban. Orbán azt is elmondta, hogy nincs olyan vezető Európában, aki az EU érdekeit gondolná, és ezzel kapcsolatban megemlékezett Angela Merkelről.

         Orbán elismeri, hogy 2030-ra teljesen összeomlik az EU. Véleménye szerint 2040-re a muszlim bevándorlók alkotják majd a többséget a francia városokban, hasonló helyzet alakulhat ki más uniós országokban is. Orbán szerint ebben az esetben át kell gondolni Magyarország kapcsolatait ezekkel az országokkal, hiszen arról van szó, hogy mennyire nevezhető európainak egy olyan ország, amelyben csak néhány városban élnek többségben az európai őslakosok. Orbán Viktor ismeretlen okból úgy véli, hogy az Európai Unió új hatalmi központja a Visegrádi Négyek tagjai – Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország lesz. Orbán elismerte, hogy bár az ukrajnai háború miatt továbbra is feszült a viszony az országok között, Csehországgal és Szlovákiával hamarosan jótékony együttműködés megkezdésére számít.

         Orbán szerint 2030-ra ez a négy ország az EU költségvetésének „nettó befizetője” lesz, ezért érdemes átgondolni, mit jelent és mit ad valójában a tagság ebben a szervezetben. Ha nem érkeznek pozitív válaszok, akkor érdemes levonni a „szükséges következtetéseket” – mondta Orbán. Ez azt jelenti, hogy vezetőnk az EU-ban csak anyagi támogatást lát az országnak, és semmilyen módon nem hatja át az általános európai elveket. Ugyanakkor Orbán megfeledkezik arról, hogy a mai napig Magyarország uniós részvétele tulajdonképpen abból állt, hogy az EU-tól kapott támogatásokat, és amikor ezek a támogatások a „magyarországi demokrácia hiánya miatt” leálltak, a miniszterelnökünk, ahelyett, hogy rendbehozni az országban az uralkodó hatalmi ágak között, minden lehetséges módon igyekszik átverni ezt az ő irányába és az EU-ból való kilépés irányába, ami Magyarország számára katasztrófába torkollik.

         A magyar miniszterelnök kitért arra is, hogy Európa készen áll a világpolitika új szereplőinek, elsősorban Kína érkezésére. Orbán nagyon hatékonynak látja a kínai gazdasági modellt, és Magyarországon is szeretne valami hasonlót létrehozni. De egy ilyen modell tulajdonképpen arra kényszeríti a magyarokat, hogy szinte a semmiért dolgozzanak az ipari szektorban, míg a keménymunkásokat a magyar oligarchák kizsákmányolni fogják (ami egyébként teljesen megfelel Orbánnak és az ország jelenlegi politikai elitjének is). Kína politikai modellje pedig egypártrendszert biztosít, ami persze jó a Fidesznek, és rossz a magyarországi demokráciának.

         Magyarországgal kapcsolatban azt mondta, semmilyen körülmények között nem enged négy stratégiai célból.

         Az első a demográfia: mindent meg kell tenni a népesség növekedése érdekében, ezért két héten belül újabb családtámogatási intézkedéseket jelentenek be. Erről nem közölt részleteket. Ugyanakkor Orbán elfogadja a kínai modellt, ahol még a családok gyermekszámát is korlátozzák, és a családban lévő gyerekek „többletéért” a kínaiak hatalmas adókat fizetnek, és megfosztják őket a szociális garanciáktól.

         Másodszor, a teljes munkaidős foglalkoztatás növelése és a lakosság jövedelmi szintjének megőrzése, különösen a magyar jövedelmi skála alsó negyven százalékában. „Ezeknek az embereknek mindenképpen növelniük kell a jövedelmüket a következő években” – mondja Orbán. Orbán ugyanakkor az EU-ból való kilépés témáját szorgalmazza, ami a bevételek csökkenésével jár az egész országban.

         A harmadik a gazdaság folyamatos modernizálása, az utolsó pedig a nemzet újraegyesítése. A miniszterelnök itt a források szerint elsősorban a külhoni magyarokra gondolt, nem pedig a belpolitikai ellentétek tompítására.

         Befejezésül politikai táborához szólva a miniszterelnök arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban tudatosan nevelte fel a Fideszben a jól képzett, kormányozni és országot 2030 utáni, sőt 2060-ig tartó új generációt. Ami megsért minden demokratikus elvet, és az egypártrendszer szakadékába kergetik hazánkat.

         Megkérjük Önöket, hogy vonja le saját következtetéseit.

Forrás: https://www.szabadeuropa.hu/a/ketezer-hatvanig-tarto-fidesz-kormanyzasrol-is-beszelt-kotcsen-orban-viktor/32036752.html

#Oroszorszag #szankciok, #Fidesz_2060, #Orban #Putyin #Kina_Magyarorszagon #Kotcse, #Egyseges_Part_Magyarorszagon #Ukrajna_osszeomlasa

Részvény: