Halálra éheztette magát egy kenyai szekta több tucat tagja

Már 90 holttestet találtak abban a nyomozásban, amelyet egy kenyai szekta vezetője ellen indítottak a hatóságok – írja a Guardian.

A feltételezések szerint Paul Mackenzie Nthenge lelkipásztor, a „Jó Hírek Nemzetközi Egyház” vezetője a Malindi közelében fekvő farmjára csábította a híveit, majd arra utasította őket, hogy éheztessék halálra magukat azért, hogy így „találkozzanak Jézussal”. A holttesteket ezt követően a sekély sírokba temette a farmján.

A rendőrségi nyomozás során legutóbb 17 holttestet találtak meg, ezzel kilencvenre nőtt a halottak száma, de a hatóságok nagyobb területre is kiterjesztik a kutatást. Az üggyel kapcsolatban 213 eltűnt embert keresnek, 34 embert élve mentettek ki a szektából.

Nthengét korábban már kétszer is letartóztatták gyerekek halálával összefüggésben, 2019-ben, illetve idén márciusban, de a óvadék ellenében mindkét alkalommal kiengedték. Bírósági döntés még egyik eljárásban sem született.

Kithure Kindiki belügyminiszter azt mondta, hogy a mostani ügy fordulópontot jelent abban, hogy Kenya hogyan kezeli a vallási szélsőségek által okozott fenyegetéseket, és hozzátette, hogy egy másik gyanús szektát is vizsgálnak ugyanabban a megyében, mert elképzelhető, hogy mindez csak a jéghegy csúcsa.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/04/26/szekta-halalra-eheztetes-kenya-nyomozas/

Részvény: