Gattyán György pártja bejelentette, elindul az EP-választáson

Miután 2022-ben az 1 százalékot elérte, a 2024-es EP-választáson újra elindul a Megoldás Mozgalom, a többi ellenzéki párttal nem lesz semmilyen együttműködése.

A 2022-es parlamenti választás után a 2024-es európai parlamenti választáson is elindul a Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalom – jelentette be Huszár Viktor pártelnök a YouTube-on.

A Megoldás Mozgalom, ahogy tavaly is, úgy 2024-ben is a többi ellenzéki párttól külön listán fog elindulni – tette hozzá, azzal az ígérettel, hogy a párt „a nemzet újraegyesítése érdekében új politikai programot dolgoz ki”. Ezt a bejelentést egy október 23-i megemlékezéssel kötötte össze: mint mondta, a MeMo „sem a jelenlegi kormányzópártokban, sem az ellenzéki pártokban és azok szövetségeiben sem látja azt a fajta szellemiséget, amit 67 évvel ezelőtt szüleink, nagyszüleink képviseltek, amiért életüket áldozták”.

2022-ben a parlamenti választáson a MeMo 58 929 szavazatot szerzett, ami 1,04 százalékot jelent, vagyis elérte az 1 százalékos határt, ami ahhoz kell, hogy költségvetési támogatást kapjon.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20231023_Gattyan_Gyorgy_partja_bejelentette_elindul_az_EPvalasztason

Részvény: