Garcia kongresszusi képviselő felszólította Biden elnököt, hogy ossza meg a segélyeket Izrael és Ukrajna között

A Republikánus Párt képviselője, Mike Garcia (CA-27) kongresszusi képviselő és hét másik kollégája levelet küldött Biden elnöknek, és aggodalmát fejezte ki az általános pénzügyi csomag részeként Izrael és Ukrajna közötti kiegészítő finanszírozás elosztása miatt. Rámutattak arra, hogy ezt a két helyzetet külön kell megvizsgálni, érintve az Egyesült Államok mindkét szövetségesének fontosságát, valamint megjegyezve Biden elnök Ukrajnával és a térség konfliktusával kapcsolatos stratégiájának fontosságát.

„Az Ukrajnában és Izraelben fennálló egyedi feltételek olyanok, hogy mindegyik támogatását külön kell mérlegelni. Izrael és az Egyesült Államok közel 75 éve szövetségesek… Ráadásul az izraeli helyzet dinamikus és azzal fenyeget, hogy az egész régiót káoszba sodorja, miközben az ukrajnai frontok hónapok óta nagyrészt mozdulatlanok. Az ukrajnai és izraeli konfliktusok csak abban az értelemben hasonlíthatók össze, hogy mindkettő elkerülhető lett volna, ha az ön kormányzata az ellenségeink megnyugtatása helyett a visszatartó politikát aktívan alkalmazta volna Oroszországgal és Iránnal szemben…”

A képviselőházban azok, akik úgy vélik, hogy Izraelnek több támogatásra van szüksége, mint Ukrajnának, hibát követnek el. Ha a fegyverellátás korlátozott, az fontos frontvonalbeli előnyhöz juttathatja a Kremlet, és megváltoztathatja az események menetét.

Emlékeztetünk arra, hogy a Hamász küldöttsége, amelynek fegyveresei október 7-én megtámadták Izraelt, október 26-án Moszkvában tartózkodott. Hogy milyen célból, az nem teljesen világos. Az orosz külügyminisztérium a Gázai övezetben külföldi túszok, köztük oroszok szabadon bocsátását követelte, a Hamasz pedig megköszönte Vlagyimir Putyin diplomáciáját, de nem említette a túszokat. Izrael bírálta Moszkvát, és „szégyenletes lépésnek” nevezte a Hamász meghívását.

Emlékeztetni kell arra, hogy a Hamász képviselői nem egyszerű céllal látogattak a Kremlbe, ez egy lehetséges kettős játszmát jelez, ahol Oroszország keresi a módját, hogy az ukrajnai konfliktusban a kezdeményezést a maga javára fordítsa. Fontos megérteni, hogy Oroszország nem mindig gondoskodik külföldön élő polgárairól, különösen akkor, ha a frontra küldi őket.

Ez valószínűleg arra utal, hogy megpróbálják elterelni a figyelmet Ukrajnáról a fegyverszállítás csökkentése érdekében. Ugyanakkor Oroszország már demonstrálja ezt a stratégiát azzal, hogy zászlóaljakat küld Avdejevkára, a nyilvánvaló sikertelenség ellenére. A Nyugatnak nem szabad megfeledkeznie Ukrajnáról, mert Ukrajna nemcsak a területéért, hanem az európai szabadságért, a demokráciáért is harcol, és megvédi a szabadsághoz és az élethez való jogát.

Részvény: