Földre rángatja a gazdagokat a francia kormány

Megadóztatják a repülőgépek üzemanyagait is, miután több népszerű Twitter-posztban megismerhette a közvélemény, mennyit repülnek a francia milliárdosok. Az ellenzék teljesen betiltaná a magánrepülős közlekedést.

Megemelné a magánrepülőzés adóját a francia kormány – írja a Reuters. Az adóemelést úgy hajtanák végre, hogy a jövő évi üzemanyagadó megemelésébe beleszámítanák a repülőgépek üzemanyagait is, mondta Christophe Bechu környezetvédelmi miniszter.

A magánrepülőgépek károsanyag-kibocsátása nyár óta forró téma a francia politikában, mert az idei nyáron különösen hosszú hőhullámok és nagy területre kiterjedő erdőtüzek sújtották az országot. Több profilt hoztak létre a Twitteren kifejezetten azért, hogy a francia milliárdosok magánrepülős utazásait kövessék, ezeket a posztokat pedig felkapta a közvélemény, miközben a politikusok arra kérték az embereket, spóroljanak az energiával.

Az adóemelésre vonatkozó törvénymódosítást ezúttal Emmanuel Macron elnök pártjának képviselői kezdeményezték, és a kormány is támogatja azokat. Az ellenzék azonban kevesli a lépést, ők a magánrepülős közlekedés teljes tiltását követelik a kormánytól.

Forrás:https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/francia-gazdag-maganrepulo-adoemeles.761188.html

Részvény: