Fogságba került Robert Fico merénylője

Vizsgálati fogságba helyezték a merénylet gyanúsítottját – aki jogilag továbbra is csak gyanúsított, hiába ismerte be tettét, melyet egyébként kis túlzással már a fél világ látott videón.

Vizsgálati fogságba helyezte szombati döntésével a bazini (Pezinok) székhelyű speciális bíróság a Robert Fico miniszterelnök ellen szerdán elkövetett fegyveres merénylettel gyanúsított és a támadást követően a helyszínen őrizetbe vett, lévai illetőségi Juraj C.-t, azaz Juraj Cintulát.

A mintegy két órán át tartó döntéshozatali folyamatot követően a gyanúsított vizsgálati fogságba vételét a szökés, illetve a bűntevékenység folytatásának lehetőségével indokolta a bíróság – idézi az MTI a TASR közszolgálati hírügynökség jelentését. A bíróság döntése egyelőre nem jogerős.

A gyanúsított korábban – a rendőrségi kihallgatás során – beismerte tettét.

A rendőrség csütörtökön indította meg az eljárást a „feltételezett elkövető” ellen, akit védett személy ellen előre kitervelt gyilkosság kísérletével gyanúsítottak meg. 

Ezért a bűncselekményért

a szlovák törvények szerint 25 évig vagy akár életfogytiglan tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Sutaj Estok belügyminiszter korábban elmondta: az elkövető indítékait vizsgálva egyértelművé vált, hogy politikailag motivált cselekményről van szó.

Forrás:https://www.economx.hu/kulfold/robert-fico-merenyloje-fogsag-birosag.789994.html

Részvény: