Finn határőrség: nőtt a forgalom az orosz határon

Jelentősen nőtt a forgalom a finn-orosz határon az éjszaka folyamán – közölte a finn határőrség csütörtök reggel.

„Egyértelműen növekedtek a számok”, és „határozottan nagyobb a forgalom” – hangsúlyozta a határőrség nemzetközi ügyekért felelős illetékese, Matti Pitkaniitty. Megjegyezte: 4824 orosz állampolgár érkezett Finnországba a keleti határon szerdán, míg előző héten 3133. Ugyanakkor szerdán kevesebben keltek át a határon, mint a hétvégén – tette hozzá. A határőrök kilenc ellenőrzőpontnál teljesítenek szolgálatot.

Antti Kaikkonen finn védelmi miniszter szerdán leszögezte: Finnország fokozott figyelemmel követi a helyzetet szomszédságában, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósítást rendelt el. Putyin bejelentését követően gyorsan elkapkodták az egyirányú repülőjegyeket Oroszországban, mert sokan attól tartanak, hogy a katonakorú férfiakat nem engedik távozni az országból. Eközben rendőrségi források szerint Norvégiában nem változott a határt átlépő orosz állampolgárok száma.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/09/22/tuntetesek-mozgositas-orosz-ukran-haboru-vlagyimir-putyin-elo-kozvetites-percrol-percre-2022-09-22/#finn-hatarorseg-nott-a-forgalom-az-orosz-hataron

Részvény: