Ferenc pápa: Vigyáznunk kell, mert egyre többen háziállattal érkeznek a Szent Péter térre gyerek helyett

A hagyományos családteremtést nevezte a nemzeti jövő építése alapkövének Giorgia Meloni miniszterelnök, aki Ferenc pápával közösen szólalt fel a születésszámnak szentelt konferencián Rómában csütörtökön – olvasható az MTI tudósításában.

Giorgia Meloni hangoztatta,

olyan nemzetet akarunk, melyben nem számít botrányosnak kijelenteni, hogy a gyermek egy férfitól és egy nőtől születik, nem számít tabunak, hogy az anyaság nem eladó, hogy a méhet nem lehet bérbe venni, és hogy a gyerekek nem bolti áruk, akiket polcról lehet kiválasztani, mint egy szupermarketben, vagy lecserélni, ha észreveszed, hogy mást szerettél volna.

Hozzátette, kormánya olyan nemzetet akar, amelyben apának vagy anyának lenni nem „divatjamúlt”, hanem elismert érték. Egy gyermek édesanyjaként Meloni azt mondta, a gyermekvállalás „nem foszt meg téged semmitől, nem akadályoz meg semmiben, csodálatos dolog!”. Megjegyezte, évtizedeken keresztül az uralkodó kultúra ennek az ellenkezőjét diktálta, de „mi nem akarjuk annak az ideológiának a kényszerzubbonyát viselni.”

Az olasz kormányfő az esélyegyenlőségért, családokért és születésért felelős minisztérium, az úgynevezett születési alapítvány, valamint a családszervezeteket tömörítő szövetség rendezte konferencia zárónapján szólalt fel. A Vatikán szomszédságában zajló találkozó az SOS, érjük el az 500 ezret címet kapta, arra utalva, hogy 2030 és 2032 között évi fél millió gyermek születését szeretnék elérni Olaszországban.
Utoljára 2008-ban született több mint 500 ezer gyermek az országban, számuk tavaly már 393 ezerre csökkent.

A családalapítást segítő intézkedéseket és szolgáltatásokat sorolva Giorgia Meloni kifejtette, segélyek helyett gyakorlati segítséget kell nyújtani. Hozzátette, a gyermekvállalás nem kizárólag az anyagi lehetőségektől függ, hanem attól, hogy a társadalom mennyire képes életerősnek érezni magát.

A találkozón a Giorgia Meloni mellett ülő Ferenc pápa anekdotával kezdte felszólalását, elmesélve, hogy a Szent Péter térre gyerekek helyett egyre inkább háziállattal érkeznek az emberek. „Ez a mai valóság, és vigyáznunk kell, máskülönben ez lesz a bevált szokás a jövőben” – mondta a pápa.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/05/12/ferenc-papa-vigyaznunk-kell-mert-egyre-tobben-haziallattal-erkeznek-a-szent-peter-terre-gyerek-helyett/

Részvény: