Észak-koreai katonák tévedtek délre, figyelmeztető lövések fogadták őket

A dél-koreai hadsereg szerint csak véletlenül lépték át a határt az északi katonák, mivel az érintett szakaszon nem láthatóak jól az azt jelző feliratok.

Figyelmeztető lövéseket adott le a dél-koreai hadsereg, miután néhány északi katona rövid időre megsértette a két ország közötti határvonalat – számolt be az AP. Dél-Korea vezérkari főnöke szerint vasárnap 12 óra 30 perckor lépték át az északi csapatok a demarkációs vonalat.

A déliek tájékoztatása szerint az észak-koreai katonák építkezési eszközöket vittek magukkal, bár néhányuknál fegyver is volt. A figyelmeztető lövéseket és a hangos felszólítást követően azonnal visszatértek a határ túloldalára.

A dél-koreai hadsereg szerint csak véletlenül tévedtek át az északi katonák a demarkációs vonal túloldalára, mivel az eset egy erdős részen történt, ahol a határt jelző táblák nem mindig láthatóak tisztán. Más gyanús tevékenységet nem tapasztaltak Észak-Korea részéről.

A két Korea közötti viszony feszültebbé vált az elmúlt hetekben, miután Észak-Korea szeméttel és trágyával teli zsákokat juttatott szomszédjába léggömbök segítségével, amire Dél-Korea a hangosbemondókból szóló propagandaközvetítések újraindításával válaszolt.

Borítóképünk illusztráció.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20240611_eszak-korea-del-korea-figyelmezteto-loves

Részvény: