Erdogannak tetszik, ahogy Oroszország ellenáll a Nyugatnak

A török elnök felajánlotta, hogy „békepárbeszédet” kezdeményez Oroszország és Ukrajna között.

Törökország elkötelezett amellett, hogy békepárbeszédet kezdeményezzen Oroszország és Ukrajna között – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök szombaton.

„Azon dolgozunk, hogy hogyan lehetne itt is létrehozni egy békefolyosót, ahogyan a gabonafolyosó esetében is megtettük” – idézte a török média Erdogant, aki az Üzbegisztánból haza induló repülőjáraton nyilatkozott újságíróknak.

Az elnök elmondta, hogy nem fog konkrét időkeretet javasolni a gabonafolyosóról szóló megállapodás meghosszabbítására – ez a jövő hét végén jár le –, de hozzátette, hogy azt szeretné, ha az „a lehető leghosszabb ideig” működne.

Erdogan dicsérte Oroszországot, amiért ellenáll az Egyesült Államok és szövetségesei nyomásának. „Oroszország nem egy átlagos állam, hanem egy erős állam. Természetesen a Nyugat, különösen az Egyesült Államok, szinte korlátlanul támadja Oroszországot. Mindezzel szemben Oroszország természetesen ellenáll.”

Oroszország februárban támadta meg Ukrajnát, és azt állítja, hogy a megszállt Ukrajna négy régióját csatolta az Orosz Föderációhoz.

Forrás:https://hvg.hu/gazdasag/20221112_Erdogan_Oroszorszag_Ukrajna_beke

Részvény: