Erdogan provokatív az EU ársapkája az orosz gázra

A török elnök nem tartja tisztességesnek az Európai Bizottság ársapkákra vonatkozó javaslatát, és úgy látja, nem mostanában fog véget érni az orosz-ukrán háború.

Nem tiszteséges, hogy a Nyugat “provokatív” intézkedéseket hoz Oroszországgal szemben – így reagált Recep Tayyip Erdogan török elnök arra a hírre, hogy az Európai Bizottság ársapkát javasol az orosz gázra.

A török elnök szerint a Nyugat hozzáállása nem helyes, mert provokációval nem lehet eredményeket elérni. „Az is provokáció, hogy a nyugati országok fegyvereket küldenek Ukrajnába” – mondta belgrádi sajtótájékoztatóján.

Erdogan szerint Európa már azzal hibát követett el, hogy alulbecsülte Oroszországot, és nem gondolt arra, hogy ha ellenséges lépéseket tesz, akkor Moszkva visszavág, elzárja a gázt. Szerinte a háborúnak nincsen győztese. „Nincsen győztes egy ilyen háborúban, de úgy gondolom, hogy elég sok vesztes van, nagyszámú vesztes, és az emberéletek elvesztése mellett óriásiak a pénzügyi veszteségek is” – mondta. A török elnök szerint nem úgy tűnik, mintha a háború rövidesen véget érne.

Mint azt lapunk is megírta, Ursula von der Leyen több nagy bejelentést is tett szerdán, többek között bevezetné az extraprofitadót az energetikai cégekre, és a fosszilis tüzelőanyagokat gyártó vállalatokra. A javaslatokról pénteken tárgyal az Európai Bizottság.

Forrás:https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/erdogan-arsapka-eu-europai-bizottsag.759351.html

#törökország #európai_bizottság #ursula_von_der_leyen #orosz #oroszország #gáz #földgáz #ársapka #elnök #recep_tayyip_erdogan

Részvény: