Energiatakarékossági összebújásra biztatja a középületekben dolgozókat egy ír miniszter

Nem az ismerkedés segítése a cél: ha összébb húzódnak az emberek, akkor egész emeleteket is le lehet zárni az irodaépületekben. Ahol persze a fűtést is korlátozzák majd.

Energiatakarékossági megfontolásokból korlátozzák a fűtést Írországban a középületekben, az ott dolgozókat pedig arra kérik, húzódjanak összébb, hogy az irodaépületekben egész emeleteket lezárhassanak – jelentette be Eamon Ryan, az energiaügyekért is felelős miniszter kedd este, a kormány több tagjának megbeszélését követően. A kormány a tervek szerint még a héten hivatalosan jóváhagyja a tervezett intézkedéseket.

Ryan közlése szerint a maximális hőmérsékletet a fűtési szezonra 19 Celsius-fokban határozták meg a középületekben. A folyosók lezárásának szintén az a célja, hogy spóroljanak a fűtéssel. Eamon Ryan kulcsfontosságúnak nevezte, hogy csökkentsék az energiafogyasztást, és hangoztatta, hogy az első lépést ehhez az állami szektorban kell megtenni.

Az ír kormány várhatóan még ebben a hónapban anyagi támogatást is jóváhagy a fogyasztók és a cégek számára is – tette hozzá az energiaügyekért felelős miniszter.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20220907_Energiatakarekossag_osszebujas_Irorszag_Eamon_Ryan

Részvény: