Elon Musk: A Twitter megmenekült a csődtől

Elon Musknak sikerült megmentenie a csődtől a Twittert. Az amerikai milliárdos szerint nagyon nehéz feladat volt elkerülni a csődöt, de a felhasználók száma és a közösséi platformon eltöltött idő miatt megérte.

Elon Musk amerikai milliárdos nemrég arról számolt be, hogy sikerült megmentenie a tavaly megvásárolt Twittert a csődtől. A közösségi oldalon írt bejegyzésében kiemelte, hogy emiatt rendkívül nehéz volt az elmúlt három hónapja. Ahhoz, hogy a Twitter megmeneküljön a csődtől, két másik óriásvállalatát – a Tesla és a Space Exploration Technologies, azaz a SpaceX – is be kellett vonnia az ügyletbe.

„Senkinek sem kívánom ezt a megpróbáltatást. A napi felhasználók száma és a Twitteren eltöltött idő ugyanakkor még mindig jelentős” – emelte ki egy másik bejegyzésében a milliárdos.

Musk tavaly tett 44 milliárd dolláros ajánlatot a Twitter megvásárlására és részvényenként 54,20 dollárért átvette a vállalat irányítását – idézte fel a Bloomberg. A felvásárlás óta Musk rendszeresen beszélt a nyilvánosság előtt a Twitter csődjének lehetőségéről. Ennek ellenére a platform teljesítette az első, 12,5 milliárd dolláros kamatfizetési kötelezettségét, ezzel megerősítve, hogy a Twitter elkerülheti a csődöt.

Kicsoda Elon Musk?
Elon Musk vállalkozó az elektromos autókat gyártó Tesla és a SpaceX magán űrvállalat alapítójaként szerzett világhírnevet. Musk korábban több technológiai vállalat befektetője volt, 2022 októberében pedig megkötötte a megállapodást a Twitter megvásárlásáról. Sikere és stílusa miatt az amerikai történelem más dúsgazdag befektetőihez is hasonlítják, köztük Steve Jobshoz, Howard Hugheshoz és Henry Fordhoz. A világ leggazdagabb emberének választották 2021-ben. Tavaly októberben a becslések szerint a nettó vagyona elérte a 212 milliárd dollárt.

Forrás:https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/elon-musk-a-twitter-megmenekult-a-csodtol.767093.html

Részvény: